Κωδικός καταλόγου: 661805
ISBN: 978-960-6618-05-6
1η έκδοση, Νοέμβριος 2004
12,7 x 17,6
σελ. 112

Μαρία Σκιαδαρέση

Γιλάν η Πριγκίπισσα των Φιδιών

Εικονογράφος: Χρήστος Λάσκαρης
Εκδόσεις: Φαντασία

Τιμή καταλόγου: €2,99
Τιμή: €2,69 και δωρεάν αποστολή εντός Αττικής
Κερδίζετε: €0,30 (10%)


Περίληψη

Ο χρόνος βρισκόταν στην αρχή και δεν υπήρχε ακόμα γραφή. Σε μια χώρα στο τέλος του κόσμου με το όνομα Τζεννέτ, όλα τα πλάσματα, που ακόμα δεν είχαν μόνο μία μορφή μα έπαιρναν όποια όψη επιθυμούσαν, ζούσαν αγαπημένα μεταξύ τους. Ώσπου μια μέρα, εντελώς ξαφνικά, η ζωή τους αλλάζει εξαιτίας της γνωριμίας της πριγκίπισσας Γιλάν με το βοσκό Κεμ. Η πριγκίπισσα ερωτεύεται το βοσκό, ενώ ο πρίγκιπας Κουρτ τη θέλει για γυναίκα του. Η αρρώστια μιας άλλης πριγκίπισσας, της κακομαθημένης Τσιρκίν, και η διάγνωση ενός παράξενου θεραπευτή, οδηγούν το βασιλιά Μεμρούτ σε ασυγχώρητη προδοσία. Ένας μάγος, οι σκοτεινές του δυνάμεις, μια συνωμοσία, η αγωνία ενός πατέρα για τη ζωή της κόρης του, μια ψεύτικη είδηση για απαγωγή κι ένας πόλεμος που αναστατώνει τρία βασίλεια, συνθέτουν αυτή την ιστορία, βασισμένη σ' έναν πανάρχαιο μύθο της Ανατολής.

Περιεχόμενα

Όταν η γνωριμία μιας πριγκίπισσας μ' έναν βοσκό και ο έρωτας ενός πρίγκιπα γι' αυτήν αναστατώνει την καθημερινότητα στις γαλήνιες χώρες του Τζεννέτ || Όταν η αρρώστια μιας κακομαθημένης πριγκίπισσας Και μια πρόταση με πειστικά επιχειρήματα οδηγούν κάποιους στην προδοσία || Όταν, ύστερα από μια ψεύτικη πληροφορία για απαγωγή που οδηγεί στην κήρυξη ενός απραγματοποίητου πολέμου, όλα μπαίνουν πάλι στη θέση τους και η ζωή στο Τζεννέτ συνεχίζει τη γαλήνια πορεία της

Παρατηρήσεις

Μια ιδέα παρμένη από το μύθο της θρυλικής βασίλισσας των φιδιών Σαχμαράν που τόσα παιδιά της Ανατολής νανούρισε, Περσία, Τουρκία κι άλλες χώρες, χειμώνα μπροστά στη φωτιά, καλοκαίρι στα κατώφλια των σπιτιών, δίπλα σε παππούδες που ήξεραν να κλείνουν το νόημα της ζωής μέσα σ' ένα παραμύθι.